Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: vegetarische auberginesalade met courgette en kikkererwten

Recept: vegetarische auberginesalade met courgette en kikkererwten

Thuis & wonen
Recept: vegetarische auberginesalade met courgette en kikkererwten

Deze salade combineert de zachte smaak van gegrilde aubergine en courgette met de heerlijke bite van kikkererwten, doe daar nog een dipsaus met munt en basilicum bij en je hebt een match made in heaven! Yum!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 180 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 rode ui
  • 4 el arachide olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • 0,5 bosje basilicum
  • 0,5 bosje munt
  • peper
  • zout
  • suiker

Zo maak je de auberginesalade zelf:

  1. Spoel en droog de aubergine en courgettes, snij ze overlangs in 0,5 cm dikke plakken. Bestrooi de aubergines met zout, laat 10 minuten trekken. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken. pel de rode ui en snij ze flinterdun.
  2. Kwast een grillpan in met olie en laat goed heet worden. Grill decourgetteplakjes kort aan weerskanten. Leg ze in een schaal.
  3. Wrijf het zout van de aubergine en dep droog met keukenpapier. Grill de plakjes aan weerskanten. Leg ze bij de courgettes. Voeg de kikkererwten en rode ui toe.
  4. – 250 g yoghurt
    – 1 mespunt komijn
    – 2 el citroensap
    – 0,5 bosje munt, gehakt
    – zout
    – witte peperRoer de azijn en het citroensap glad met de mosterd en peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Sprenkel het mengsel over de groenten en schep om. Dek af en laat minstens 1 uur marineren.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. Spoel munt en basilicum, schud droog. pluk de blaadjes en hak ze grof. Strooi ze over de salade. Geef de dipsaus er apart bij.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: minipizza van aubergine

7 x veganistische dinners waarbij je het vlees écht niet zult missen!

Move over hummus: dít is je nieuwe favoriete dip!

 

Shoppen is altijd een goed idee