Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: vanilletaart met vijgen

Recept: vanilletaart met vijgen

Thuis & wonen
Recept: vanilletaart met vijgen

Verwacht je dit weekend visite? Probeer dan eens deze verrassende vanilletaart! Heerlijk zoet door de vijgen en zalig zomers door de vanillesmaak. Heerlijk bij de koffie of thee, maar een puntje van deze taart volstaat ook zeer goed als dessert met een bolletje ijs! 

Vanilletaart met vijgen

Ingrediënten voor 8 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 verse vijgen
  • 4 eieren
  • dl room
  • 150 g boter
  • 300 g bloem
  • 75 g kristalsuiker (fijn)
  • 3 pakjes vanillesuiker

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed de bloem met de suiker en de boter tot een deeg. Vorm een bol van het deeg en wikkel het in huishoudfolie. Laat het deeg een halfuur afkoelen in de koelkast.

Spoel de vijgen en verdeel ze in kwartjes. Klop de eieren met de vanillesuiker schuimig. Klop de room stijf en spatel hem door het eimengsel.

Rol het deeg uit en bekleed daarmee een ronde taartvorm. Giet daarop de vanillecrème. Schik er de vijgenpartjes op. Bak de taart 40 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Recept via Libelle-Lekker

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee