Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Vanille ijstaart met rode bessen

Recept: Vanille ijstaart met rode bessen

Thuis & wonen
Recept: Vanille ijstaart met rode bessen

Zei daar iemand ijstaart? Dit recept is perfect voor de warme zomerdagen, en serveer je na de maaltijd als dessert, of als verfrissende lekkernij bij de (ijs)thee. Hier krijg je toch gelijk zomerkriebels van?

Vanille ijstaart met rode bessen

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 speculaasjes
  • 250 g rode aalbessen
  • rode bessen (om af te werken)
  • 1 l volle melk
  • 10 eidooiers
  • ½ l room
  • 2 vanillestokjes
  • 300 g fijne suiker
  • poedersuiker (om af te werken)

En zo maak je de ijstaart!

Verwarm de gespoelde bessen (met het aanhangende water) in een pannetje tot ze openbarsten. Duw ze door een fijne zeef en laat het sap met de helft van de suiker inkoken tot stroop.

Doe de melk met de room in een pannetje, strooi er de rest van de suiker bij en roer tot de suiker opgelost is. Halveer de vanillestokjes in de lengte en doe ze bij het melk-suikermengsel. Verwarm zacht tot tegen de kook aan.

Schenk de eidooiers er in een straaltje bij. Blijf roeren tot de crème lichtjes bindt. Neem de vanillestokjes weg en schraap het merg eruit.

Verdeel de crème in 2 gelijke porties. Voeg bij een helft de verkruimelde speculaasjes en het vanillemerg. Roer het bessenstroopje door de andere helft. Schenk de roze parfait in één en de vanilleparfait in twee ondiepe diepvriesschalen. Laat minstens 2 uur bevriezen.

Maak met de twee soorten ijs een mooie laagjestaart (zie foto). Werk af met verse bessen en poedersuiker.

Geniet!

Recept via Libelle-Lekker.

Deze zomerse receptjes al gezien?

 

Shoppen is altijd een goed idee