Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: supersnelle ontbijtpannenkoeken

RECEPT: supersnelle ontbijtpannenkoeken

Thuis & wonen
RECEPT: supersnelle ontbijtpannenkoeken

Een stevig ontbijt op een druilerige dag kan smaken. Deze homemade pannenkoekenmix kan je op voorhand klaarmaken zodat je ’s ochtends maar drie ingrediënten moet toevoegen. Bakken en klaar!

Je kan in het weekend of tijdens een vrije middag een hele pot van deze pannenkoekenmix maken. Op het moment dat je dan echt een pannenkoek wil eten, hoef je gewoon 1 ei, 250 g melk en 1 eetlepel gesmolten boter toevoegen aan één kopje van de mix.

Voor de pannenkoekenmix

  • 600 gram bloem
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • 2 theelepels soda of bicarbonaat
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram kristalsuiker 

Voor het beslag (voor 1 kopje pannenkoekenmix of 150 g: voeg toe en meng)

  • 1 groot ei
  • 250 ml halfvolle of volle melk
  • 1 eetlepel gesmolten boter

 

  1. Mix alle ingrediënten voor de pannenkoekenmix door elkaar en bewaar in een pot.
  2. Als je dan daadwerkelijk pannenkoeken wil bakken, meng je de pannenkoekenmix met de natte ingrediënten en verhit je een beetje olie in een pan.
  3. Maak pannenkoeken van 1,5 of 2 eetlepels beslag. Als er bubbeltjes verschijnen op de pannenkoek, kan je hem omdraaien. Bak ze ongeveer 1 minuut per kant.
  4. Je zou ongeveer 15 pannenkoeken moeten kunnen maken van ongeveer 8 cm diameter.

 

 

Probeer ook:

Bron: Nigella Lawson, copyright: Isa Naeyaert

 

Shoppen is altijd een goed idee