Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: spiesjes met gegrilde haloumi

Recept: spiesjes met gegrilde haloumi

Thuis & wonen
Recept: spiesjes met gegrilde haloumi

We hebben er even op moeten wachten, maar ons geluk wordt dit weekend eindelijk beloond: het zonnetje laat zich weer eens zien. En hoe! Tijd voor een barbecue dus. Probeer eens dit lekkere, lichte vegetarische hapje – de geitenkaas is net even iets anders dan de gebruikelijke kipspiesjes én kost ook nog eens minder!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g haloumi
  • gele kerstomaten
  • 1 teen knoflook
  • 8 blaadjes verse munt
  • ½ citroen (sap van)
  • gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het klaar

1. Pers de knoflook en meng met het citroensap en de olijfolie tot een marinade.
2. Snij de haloumi in plakken. Gril ze aan beide kanten goudbruin en snij ze in blokjes. Wentel ze door de marinade en laat afkoelen.
3. Prik de blokjes haloumi op spiesjes, samen met de kerstomaatjes.
4. Schik de spiesjes op een serveerschaal en bestrooi ze met muntblaadjes en oregano. Serveer bij een heerlijk fris glaasje watermeloen breeze.

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee