Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: een spetterende taart

Recept: een spetterende taart

Thuis & wonen
Recept: een spetterende taart

Wil jij je gasten eens met iets verrassen dat niet alleen heerlijk, maar ook nog eens spectaculair is? Dan is deze taart the way to go! Met deze romige cake zul je iedereen aan tafel gegarandeerd pretlichtjes in de ogen bezorgen!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram melkerijboter
  • 500 ml slagroom
  • poedersuiker
  • zout
  • vuurstokjes

Zo maak je hem:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met ‘n snufje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een crème- kleurige massa.
  2. Smelt de boter en voeg deze toe aan de eitjes. Zeef de bloem en spatel die daarna voorzichtig onder het beslag. Stort het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm en schuif deze 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  3. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Steek met behulp van een dresseerring rondjes van ± 10 cm uit de cake en stapel op elkaar. Bestrijk met de opgeklopte slagroom en werk af met een vuurstokje. Ontsteek vlak voor je aan tafel gaat.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: vanilletaart met vijgen

Recept: oreo cheesecake

Recept: Malteserstaart

Shoppen is altijd een goed idee