Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: Spaghetti con amore

RECEPT: Spaghetti con amore

Thuis & wonen
RECEPT: Spaghetti con amore

Spaghetti met zelfgemaakte rozemarijnolie, hoe romantisch is dat? En lekker! Liefde gaat niet voor niets door de maag. 

Spaghetti con amore

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Prijs p.p. € 2,40

Dit heb je nodig

  • 300 g spaghetti
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g basilicum
  • 1 recept rozemarijnolie (zie hieronder)
  • 100 g Parmezaanse kaas

Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kwast of was de paddenstoelen schoon en snij ze in plakken. Hak de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de paddenstoelen 3 min. tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak alles nog 3 min. Giet de spaghetti af en roer er de rozemarijnolie, paddenstoelen en tomaten door. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum.

Rozemarijnolie
Plet 2 eetlepels rozemarijnnaalden met wat druppels olie in de vijzel fijn. Doe over in kleine koekenpan en voeg nog 1 dl olie toe. Laat op laag vuur 10 min. trekken. Laat niet te heet worden! Laat de olie afkoelen en bewaar een nacht in de koeling. Zeef de olie op een fijne zeef. De olie is een week houdbaar in de koeling.

Tip: rozemarijnolie kan eventueel vervangen worden door kant en klare basilicumolie die in de supermarkt verkrijgbaar is.

Recept van Kokenmetkennis.nl
Receptuur en foodstyling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.

Shoppen is altijd een goed idee