Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Spaghetti carbonara met zalm en broccoli

Recept: Spaghetti carbonara met zalm en broccoli

Thuis & wonen
Recept: Spaghetti carbonara met zalm en broccoli

Pasta carbonara is een smeuïge klassieker die iedereen wel kent; lekker makkelijk en zeer populair bij kinderen. Toch is het niet de meest gezonde optie. Daarom is deze optie, met zalm en broccoli, misschien een welkome afwisseling in jouw kookrepertoire. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g gerookte zalm
  • 400 g spaghetti
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml room
  • 4 eieren
  • 3 el geraspte parmezaan (vers)
  • 1 el boter
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zout

Bereidingswijze

1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.

2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Snij de zalm in dunne reepjes. Pel en hak de knoflook fijn en stoof ‘m 1 minuutje in een pan met boter. Klop de eieren los met de room en voeg er de knoflook en de parmezaan aan toe. Doe er ook de broccoli en de reepjes zalm bij.

4. Giet de pasta af en doe ‘m weer in de pan. Doe er het eiroommengsel bij en schep goed om, tot de saus indikt door de warmte van de pasta.

5. Bestrooi met extra parmezaan, maal er flink wat zwarte peper over en serveer meteen.

 

 

Probeer ook eens deze pastagerechten:

Shoppen is altijd een goed idee