Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: snelle ontbijtmuffins

Recept: snelle ontbijtmuffins

Thuis & wonen
Recept: snelle ontbijtmuffins

Ontbijten met muffins? Dat klinkt ons als muziek in de oren! En het leuke is dat je deze snelle muffins van Rens Kroes zonder schuldgevoel kunt eten in de ochtend, want ze zijn nog goed voor je ook.

Een ontbijtje als dit is ontzettend handig voor een stressvolle ochtend. Je kunt ze namelijk al in het weekend bakken, en ze de rest van de week als snel ontbijtje of zelfs on the go opeten. En je krijgt zelfs ook al een portie groenvoer binnen, want guess what, er zit stiekem zelfs courgette in verstopt!

Snelle ontbijtmuffins

Recept voor 6 muffins

Tijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 2 biologische eieren
  • 140 gr courgette
  • 200 gr (gekiemd) volkoren speltmeel  (of havermeel)
  • 40 gr kokosolie, zacht
  • ½ tl vanillepoeder
  • 2 tl zuiveringszout, bakpoeder
  • 1 el kokosbloesemsuiker, optioneel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 240 gr mango

En zo doe je het

Verwarm de oven voor op 180 graden °C en vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie. Rasp de courgette grof, schil de mango en verwijder de pit. Doe twee eieren samen met de zachte kokosolie en de mango in de blender en mix het tot een romig geheel. Schep het in een kom, voeg alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar. Doe het in de vorm en leg het voor 30 minuten in de oven.Laat de muffins afkoelen en eet het eventueel met wat kokosroom, jam of vers fruit erbovenop!

Enjoy!

Recept via www.renskroes.nl

Lees ook:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee