Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Smoothiepannenkoeken met bosbes en banaan

Recept: Smoothiepannenkoeken met bosbes en banaan

Thuis & wonen
Recept: Smoothiepannenkoeken met bosbes en banaan

Begin de dag met een stevig – gezond – ontbijt en je zult tot de middag geen last hebben van cravings. Deze smoothiepannenkoeken met bosbessen van Jamie Oliver bijvoorbeeld, kickstarten je dag. Het volkorenmeel geeft je een langdurig vol gevoel en de rijpe banaan maakt het lekker zoet.

Ingrediënten

  • 320 g blauwe bessen
  • 1 rijpe banaan, gepeld
  • 170 ml melk (soja, amandel, haver, halfvolle…)
  • 1 ei
  • 250 g zelfrijzend volkorenbakmeel
  • snufje kaneel
  • 30 g ongezouten noten (naar keuze)
  • Ahornsiroop

 

Bereiding

Meng de helft van de bessen met de banaan, de melk, het ei en het meel in de blender tot een glad beslag. Lepel er voorzichtig de rest van de bessen doorheen. Bak de pannenkoekjes in wat (kokos)olie goudbruin in de pan. Serveer met een snufje kaneel, wat gehakte noten en een scheut ahornsiroop.

Tried & tested

Redactrice Isa heeft #altijdhonger en probeerde dit breakfast for champs met veel plezier uit.

Volkoren speltpannenkoekjes met bosbes, banaan en walnoot 🍌 #pancakesforbreakfast #ontbijt #altijdhonger

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

Probeer ook:

Bron: Jamie Oliver, Flair.be

Shoppen is altijd een goed idee