Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: sinterklaastoast

Recept: sinterklaastoast

Thuis & wonen
Recept: sinterklaastoast

Maak pakjesavond nog leuker met deze vrolijke sinterklaastoastjes. Ze zijn zo klaar en iedereen zal ervan smullen!

Lees ook: Sinterklaas in eigen land: in deze vakantiehuizen vier je 5 december met de hele familie

Dit heb je nodig (voor 8 personen):

  • 1 stokbrood
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 tomaten
  • 1 stukje komkommer
  • mayonaise
  • ketchup
  • rond spuitmondje
  • bakpapier

Zo maak je de sinterklaastoastjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in schuine plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en rooster de broodjes zo’n drie minuten in de oven.
  2. Pel de gekookte eieren en snijd ze in plakjes van 1 à 2 cm dik. Snijd de tomaat in kwartjes, verwijder de zaadjes en snij elk kwartje nog eens in tweeën (zodat je driehoekjes krijgt). Verwijder de zaadjes uit de komkommer en druk met een klein rond spuitmondje rondjes uit de komkommer.
  3. Maak met bakpapier twee kleine spuitzakjes, een voor de mayonaise en een voor de ketchup. Zo kun je met een heel fijn straaltje ‘tekenen’. Vul de zakjes.
  4. Leg op elk stukje stokbrood onderaan een plakje ei, bovenaan een stukje tomaat (de mijter). Maak met het spuitzakje gevuld met mayonaise een kruis op de tomaat en twee oogjes op het ei. Duw de rondjes komkommer in de dotjes mayonaise. Maak een mondje met het spuitzakje gevuld met ketchup en een baard met het spuitzakje gevuld met mayonaise. Serveer!

Recept: libelle-lekker.be

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee