Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om je vingers bij af te likken: zo maak je heerlijke sinaasappel-semifreddo

Om je vingers bij af te likken: zo maak je heerlijke sinaasappel-semifreddo

Om je vingers bij af te likken: zo maak je heerlijke sinaasappel-semifreddo

Zin om de keuken in te duiken én iets verrassends op tafel te zetten als toetje? Maak dan eens deze overheerlijke sinaasappel-semifredo. Leuke twist: in plaats van de heerlijke mousse met citrus en likeur in een cakeblik of serveerkom in te vriezen, gieten we het sinaasappelmengsel in uitgeperste sinaasappelhelften. Dat ziet er leuk uit en je hebt nog minder afwas ook.

Nodig (voor 8 personen):

  • 6 sinaasappels
  • 225 g mascarpone
  • 160 g poedersuiker
  • 2 el sinaasappellikeur (Cointreau of Grand Marnier)
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 eidooiers (van grote eieren)
  • 165 ml slagroom

Bereiding

  1. Halveer vier sinaasappels en pers ze uit. Verwijder achtergebleven pulp en vliezen, maar houd de schil heel. Plaats de acht sinaasappelhelften in de holtes van een muffinbakblik. Bewaar het sinaasappelsap voor een andere keer (of drink het op).
  2. Rasp de schil van de twee overgebleven sinaasappels boven een grote kom. Zorg dat je niet het wit meeraspt, want dat is bitter (deze sinaasappels gebruik je nu niet). Voeg de mascarpone, poedersuiker, sinaasappellikeur, het vanille-extract en de eidooiers toe. Klop alles in drie minuten met een handmixer op middelhoge snelheid tot een luchtig mengsel.
  3. Klop in een aparte kom de slagroom op matige snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het sinaasappel-mascarponemengsel.
  4. Vul elke sinaasappelhelft met de mousse. Zet het muffinbakblik met de sinaasappelhelften in de vriezer. Laat de mousse in één uur en maximaal één dag opstijven.
  5. Neem de semifreddo uit de vriezer, steek er lepels in en serveer meteen.

Lees ook
Snel én lekker recept: powergranola met gepofte spelt, gember en vanille

Zoete inval

Het bovenstaande recept komt uit Tasty, taart & toetjes. Van beginnende bakker tot ware bakmeester: dit boek geeft je alle bakbasics én uitdagende baktechnieken. Je bakt, vult, layert en frost je een weg naar de kers op de taart. € 17,50, bol.com.

tasty taart en toetjes

Dit recept komt uit Flair 14-2020. Deze editie ligt t/m 8 april in de winkel. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.