Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: sinaasappel curd

Recept: sinaasappel curd

Thuis & wonen
Recept: sinaasappel curd

Heerlijk voor op brood, toast of kracker: sinaasappel curd. Met dit recept maak je ‘m zelf. 

Sinaasappel curd

Voor 2 potten van 200 ml

Dit heb je nodig

2 sinaasappels, goed schoongeboend
1 citroen, goed schoongeboend
125 g zachte boter
175 g fijne tafelsuiker
Snuf zeezout
6 eidooiers
fijne rasp, citruspers, mes, kookpan, kom, fijne zeef,
2 gesteriliseerde potjes, kleine soeplepel

Zo maak je het

Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroen met een fijne rasp. Pers de sinaasappel en de citroen uit tot je ongeveer 150 ml hebt. Snijd de boter in stukjes. Smelt de boter samen met de citroenrasp, sinaasappelrasp, al het sap, de suiker en een snuf zeezout au bain-marie. Roer met een garde totdat de boter en de suiker zijn opgelost. Voeg de eidooiers toe en roer totdat het mengsel lobbig wordt. Roer de curd door een fijne zeef voor een extra glad resultaat. Vul de potten met een kleine soeplepel tot aan de rand. Veeg eventueel gemorste curd aan de buitenkant zorgvuldig weg. Sluit de potten goed af en zet 10 minuten op hun kop. Laat afkoelen en bewaar de potten met sinaasappel curd in de koelkast. De curd is circa 3 weken houdbaar.

 

Dit recept komt uit: Jam & Zuur. Heerlijk op zelfgemaakte scones met maanzaad. Het recept voor deze scones vind je op Philippines blog: Liefdevoorlekkers.nl.

Productie: Marlies Huisman.

Shoppen is altijd een goed idee