Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Scones voor bij het ontbijt

Recept: Scones voor bij het ontbijt

Thuis & wonen
Recept: Scones voor bij het ontbijt

Mag het in het weekend al eens iets meer zijn? Kies dan voor scones bij het ontbijt. Deze kleine broodjes zorgen voor een geweldige start van de dag én zijn super gemakkelijk te maken. Smullen maar!

Dit heb je nodig voor 10 scones:

  • 225g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 55g boter
  • 25g suiker
  • karnemelk (of melk)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220° C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de bloem met het zout in een kom en kneed er de boter door. Voeg er dan ook de suiker en de melk aan toe en meng alles tot een soepel deeg.
  3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er rondjes uit van 5 cm diameter en leg ze op de bakplaat.
  4. Bak de scones 12 à 15 minuten in de oven, tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn. Serveer ze lauw, met confituur of een mengsel van de helft mascarpone, de helft slagroom en wat suiker.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee