Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: scones met mascarpone

Recept: scones met mascarpone

Thuis & wonen
Recept: scones met mascarpone

Zin in eens wat anders bij het ontbijt dan je dagelijkse bakje kwark? Probeer dan eens deze typisch Engelse scones! Ze zijn simpel te bereiden en ontzettend lekker, vooral met een flinke lepel aardbeienjam én mascarpone erbij.

Engelse scones

Recept voor 10 scones

Wat heb je nodig?

  • 225 gram bloem
  • snufje zout
  • 55 gram zachte boter
  • 25 gram suiker
  • 150 ml karnemelk

En zo doe je het

Verwarm de oven voor op 220° C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe de bloem met het zout in een kom en kneed er de boter door. Voeg er dan ook de suiker en de melk aan toe en meng alles tot een soepel deeg.

Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er rondjes uit van 5 cm diameter en leg ze op de bakplaat.

Bak de scones 12 à 15 minuten in de oven, tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn. Serveer ze lauw, met jam of een mengsel van de helft mascarpone, de helft slagroom en wat suiker.

Enjoy!

 

Lees ook:

Bron: Libelle-lekker.nl

Shoppen is altijd een goed idee