Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Scampi in de wok met teriyakisaus

Recept: Scampi in de wok met teriyakisaus

Thuis & wonen
Recept: Scampi in de wok met teriyakisaus

Sloof je vanavond eens uit in de keuken met deze heerlijke oosterse maaltijd. Zelfgemaakte teriyakisaus geeft net dat beetje extra en is helemaal niet zo moeilijk.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 el rijstwijn
  • 2 el sojasaus
  • 4 el suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 g scampi’s
  • 150 g shiitakes
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g groene kool
  • 2 cm gember
  • 2 el arachideolie
  • 150 g taugé
  • 200 g noedels
  • 1 teen knoflook
  • 4 el rijstwijn
  • 2 el sojasaus
  • 4 el suiker
  • 1 el sesamolie

En zo maak je het:

1. Maak de teriyakisaus. Meng de rijstwijn met de sojasaus, suiker en sesamolie. Pel het teentje knoflook en pers het erbij.
2. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Overgiet ze met de teriyakisaus en laat vijf minuten marineren.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Maak de shiitakes schoon, snij ze in partjes. Snij het chilipepertje in ringen. Snij de groene kool in repen. Rasp de gember.
5. Verwarm de arachideolie in een wok. Haal de scampi’s uit de teriyakisaus, hou de saus bij. Roerbak de scampi’s kort, voeg de paddenstoelen, chilipeper, groene kool en gember toe en wok 5 minuten. Voeg ten slotte de taugé en de marinade toe. Serveer met de noedels.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens:

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee