Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zalig recept: sandwich met (wilde) asperges, avocado en groene mayonaise

Zalig recept: sandwich met (wilde) asperges, avocado en groene mayonaise

Thuis & wonen
Zalig recept: sandwich met (wilde) asperges, avocado en groene mayonaise

De aspergetijd duurt nog een paar weken. Dus grijp je kans en zet ze deze week nog op het menu. Lekker op een broodje, in een salade of als luxe borrelhap. Met het onderstaande recept maak je een geweldige sandwich met asperges.

Sandwich asperges

Ontbijt- of lunchgerecht voor vier personen
Bereiding: dertig minuten

Nodig:

  • 200 g wilde asperges (indien verkrijgbaar) of 200 g groene asperges of aspergetips
  • 2-3 el milde olijfolie
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper
  • 8 sneetjes speltbrood
  • 4 avocado’s, in dunne plakjes
  • ⅟₂ bakje (30 g) aspergescheuten (online verkrijgbaar)
  • 1 tl gedroogde rozenblaadjes, verkruimeld
  • ⅟₂ tl gedroogde chilivlokken

Voor de groene mayonaise

  • 6 el romige mayonaise
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 3 snackkomkommers, geraspt
  • 1 tl groene tabasco
  • 1 tl sap en 1 tl rasp van een onbespoten limoen
  • zout

Extra nodig

  • staafmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 185°C.
  2. Maak de asperges schoon en snijd de wat dikkere exemplaren over de lengte doormidden.
  3. Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er de olijfolie over en bestrooi gelijkmatig met één theelepel zeezout-vlokken en één draai met de pepermolen.
  4. Rooster ze acht tot tien minuten in de oven en laat iets afkoelen.
  5. Maak ondertussen de groene mayonaise: pureer de mayonaise en de groene kruiden met een staafmixer grof.
  6. Schep er de geraspte komkommer door en breng op smaak met tabasco, limoensap en -rasp en een snuf zout naar smaak.
  7. Toast de sneetjes brood in een broodrooster krokant.
  8. Besmeer alle sneetjes met een lik groene mayonaise.
  9. Verdeel over elke snee toast een halve avocado in plakjes.
  10. Schep er geroosterde asperges en aspergescheuten op.
  11. Strooi er de rozenblaadjes en chilivlokken overheen.

Lees meer
Lekker én gezond: met dit recept maak je een healthy spaghetti carbonara

Goudmijn

Voor meer bijzondere gerechten met asperges (wit, groen en violet) is er dit leuke boek van chef-kok en foodstylist Jessica Lek. Asperges, € 10,95 goodcook.nl.

De rest van de recepten vind je in Flair 24-2020. De editie ligt t/m 16 juni in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: Jessica Lek – asperges

Shoppen is altijd een goed idee