Een ontbijtje voor op de zaterdagmorgen – maar stiekem kan dit ontbijtje altijd. Zomers en zoet door het rode fruit, en voedzaam en vezelrijk door de havermoutcruble. Zeker eens proberen!
Rood fruit met havermoutcrumble
Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 300 g braambessen
- 200 g frambozen
- 300 g appels
- 3 kardemompeulen (zaadjes gekneusd)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el bruine suiker
- 100 g boter
- 100 g havermout
- 100 g bloem
- 50 g kristalsuiker
En zo doe je het!
Snij de appel in stukjes. Doe het fruit samen met de kardemom, de lichtbruine suiker en vanillesuiker in een schotel en laat minstens 30 minuten marineren. Haal het fruit uit het vocht en doe het in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de crumble de bloem met de boter, havermout en kristalsuiker tot een kruimelig deeg. Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal en zet 15 à 20 minuten in de oven of tot de crumble mooi kleurt. Serveer warm of koud, en eet er bijvoorbeeld wat frisse yoghurt bij!
Tip: Dit receptje is ook heerlijk als dessert, geserveerd met een bolletje ijs of slagroom.
Lees ook:
Bron: Libelle-Lekker