Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: risotto met bospaddestoelen

Recept: risotto met bospaddestoelen

Thuis & wonen
Recept: risotto met bospaddestoelen

Mmmm risotto met heel veel kaas! Daar worden we met dit koude weer heel blij van. Risotto moeilijk om te maken? Nee hoor, dit goddelijke gerecht is in een halfuurtje klaar en vraagt niet veel meer keukenskills dan wat geduld en een laag vuurtje om de rijst te laten garen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 300 gram gemengde bospaddestoelen
  • 1 el gesnipperde bladpeterselie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 65 gram boter
  • 60 gram geraspte parmezaan (+ wat extra)
  • olijfolie

Zo maak je de risotto met bospaddestoelen:

  1. Pel en snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snij grotere exemplaren in stukken. Breng de groentebouillon aan de kook.
  2. Fruit de ui in olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan de rijst toe en roerbak tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot de vloeistof door de rijst is opgenomen.
  3. Schenk er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (± 20 minuten). Bijna alle bouillon zal dan opgebruikt zijn.
  4. Bak de paddenstoelen in olijfolie. Meng ze met de parmezaan door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met peterselie en de extra parmezaan.En tadaa, je risotto met bospaddestoelen is klaar. Smakelijk!

Recept: libelle-lekker.be

Andere lekkere recepten:

Recept: pompoenrisotto

Recept: snelle vegetarische pasta met gorgonzola

Recept: kaasfondue met pompoen en champagne

Shoppen is altijd een goed idee