Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: rendiermeringues

Recept: rendiermeringues

Thuis & wonen
Recept: rendiermeringues

Niets leuker dan met de feestdagen je familie verrassen met een kersttraktatie die niet alleen lekker is, maar ook super cute. Zoals deze rendiermeringues bijvoorbeeld. Dankzij dit recept komt iedereen geheid in de kerststemming!

Dit heb je nodig (voor 40 stuks):

  • 60 gram eiwit (ongeveer 2 eieren)
  • 60 gram suiker
  • 60 gram bloemsuiker
  • 0,5 tl maïszetmeel
  • 0,5 tl azijn
  • 1 tl cacaopoeder
  • gedroogde veenbes (ongeveer 40)
  • chocoladedruppel
  • 100 gram chocolade

Zo maak je de rendiermeringues

  1. Klop het eiwit stijf, voeg beide suikers, het maïszetmeel en de azijn toe en blijf kloppen tot het pieken vormt en mooi glanst. Mix als laatste de cacao eronder.
  2. Doe het beslag in een spuitzak en spuit schuine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet er een rode neus (veenbes) op.
  3. Verwarm de oven voor op 90 °C. Laat 90 min in de oven drogen. Tip: Ovendeur op een kier, zodat het vocht weg kan. Laat in de oven afkoelen.
  4. Smelt de chocolade, doe in een spuitzak/spuitfles en teken geweien op bakpapier. Laat opstijven.
  5. Maak de geweien voorzichtig los. Doe er een beetje gesmolten chocolade op en lijm de meringues vast aan de geweien. Lijm de chocoladedruppels (ogen) of teken ogen met gesmolten chocolade. Laat even drogen.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

OH YEAH: Beyoncé brengt kerstmerchandising uit, en wij willen álles

Recept: feestelijke kerstboombrownies

Hilarisch! Deze moderne kerststal is perfect voor hipsters

 

Shoppen is altijd een goed idee