Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oh my: met deze Red Velvet taart verras je ál je gasten

Oh my: met deze Red Velvet taart verras je ál je gasten

Thuis & wonen
Oh my: met deze Red Velvet taart verras je ál je gasten

Krijg je visite over de vloer en wil je verrassen met een overheerlijk baksel? Met deze Red Velvet taart mét stukjes Red Velvet chocolade (ja, écht!) maak je hoe dan ook indruk op je gasten. En het is nog een feestje om te maken ook.

Lees ook: ‘Fat unicorn’-taarten zijn een ding en wij zijn instant fan

Ingrediënten:

  • Een heerlijke reep red velvet & white chocolate
  • 260 gram witte suiker
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 180 ml karnemelk
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 medium eieren
  • 20 gram cacaopoeder ongezoet
  • 3 el. vloeibare rode kleurstof (of 3 theelepels gel kleurstof)
  • 2 theelepels witte gedestilleerde azijn
  • 2 theelepels bicarbonaat(baking soda)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten roomkaasglazuur:

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram poedersuiker
  • 400 gram (harde) roomkaas, dit mag eigen merk zijn van de lokale buurtsuper
  • 1 theelepel vanille-extract of merg van 1 heel vanillestokje

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Zet 1 springvorm klaar en vet deze in (20 of 22 cm.), dit kan het beste met een bakspray of gesmolten boter/olie en een kwastje. Om de taart beter te kunnen lossen na het bakken, is het handig om tussen de bodem en bakrand van de springvorm bakpapier te spannen.
  3. Meng bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder in een grote kom.
  4. Boter dient op kamertemperatuur te zijn, deze los en luchtig kloppen met de mixer. Vergeet niet de randen te schrapen met een spatel, boter is luchtig als de kleur van geel naar wit verandert en zacht aanvoelt. Voeg suiker hieraan toe en mix het geheel luchtig.
  5. Voeg eieren hieraan toe en mix tot het goed gemengd is tot een egale massa. Voeg vanille toe en meng het goed.
  6. Karnemelk en kleurstof samenvoegen in een maatbeker. Mixer op lage snelheid: eerst een deel van het bloemmengsel toevoegen, hierna de karnemelk, dan de rest van het bloemmengsel toevoegen en goed laten mengen. Ook hier is het belangrijk de randen van de kom met een spatel te schrapen.
  7. Doe azijn en baking soda mixen in een klein kopje, laat het bruisen en voeg het snel toe aan de rest. Mix enkele seconden tot het goed is opgenomen.
  8. Het baking soda en azijnmengsel zorgt voor de fluweelzachte structuur van de taart. Het is dus erg belangrijk om dit niet te lang te laten staan, anders verdwijnt de werking hiervan.
  9. Giet het beslag in bakblik en laat dit 35-40 minuten bakken in de oven. Laat de taart even afkoelen als hij uit de oven komt.
  10. Snij met een scherp mes de bovenkant van de taart tot het gelijk en vlak is. Dit stukje cake kun je verkruimelen in een keukenmachine met de hand of met ene scherp mes. Dit wordt later de decoratie op het glazuur van de taart. Snij de taart doormidden in 2 gelijke delen.

Bereiding roomkaasglazuur:

  1. Klop de roomboter (kamertemperatuur) samen met de poedersuiker op de hoogste snelheid.
  2. Dit hoort heel erg luchtig gemixt te zijn. Ook hier de randen van de kom met een spatel schrapen, zodat alles gelijkmatig gemengd wordt.
  3. Als deze massa luchtig is, voeg je (mixer op een lage snelheid) beetje voor beetje de roomkaas en als laatste de vanille erbij. Je mixt dit alles tot het egaal is.
  4. Als de taart is afgekoeld en doorgesneden, vul je de taart royaal met een derde van het glazuur. Met de rest van het glazuur smeer je de cake in zijn geheel af. De red velvet taartkruimels strooi je over de taart.
  5. Als allerlaatste voeg je heerlijk grote stukken Hands Off My Chocolate toe om te bovenkant van de taart prachtig te versieren!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron/beeld: Hands Off My Chocolate

Shoppen is altijd een goed idee