Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Red velvet-cheesecake

Recept | Red velvet-cheesecake

Thuis & wonen
Recept | Red velvet-cheesecake

De liefde van de man gaat niet alleen door de maag, maar ook door de laag… Wij zijn stapelgek op deze red velvet-cheesecake!

Red velvet-cheesecake

Voor 12-15 punten

Recept-red-velvet-header

Dit heb je nodig

Benodigdheden voor de red velvetbodem:

* 250 ml volle melk

* 1 el witte wijnazijn

* 225 g bloem

* 1 tl zuiveringszout

* 1 el cacao

* 2 el maizena

* 270 g kristalsuiker

* 2 grote eieren

* 2 dl zonnebloem- of koolzaadolie

* 2 el rode voedingskleurstof

Benodigdheden voor de cheesecakelaag:

* 600 g Philadelphia

* 155 g kristalsuiker

* geraspte schil van 1 citroen + 1 el sap

* 2 grote eieren

* 1,5 dl zure room

* 1 el bloem

Benodigdheden voor de roomkaasfrosting:

* 300 g Philadelphia of andere roomkaas

* 120 g poedersuiker

* 3 dl slagroom

 

Zo maak je het!

De red velvetbodem:

Vet twee bakvormen met een diameter van circa twintig centimeter in en bestuif ze met bloem. Meng melk en azijn in een kom. Laat 20 tot 30 minuten staan, tot het mengsel op kamertemperatuur is en iets dikker is geworden. Het moet eruitzien alsof het geschift is. Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef bloem, zuiveringszout, cacao, maïzena en suiker in een kom. Klop eieren, olie, het melkmengsel en de kleurstof in een kom door elkaar en meng de droge ingrediënten erdoor. Klop nog circa 1 minuut en verdeel het beslag gelijkelijk over beide vormen. Bak de bodems in 25 tot 30 minuten gaar.

De cheesecakelaag:

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm (zelfde formaat als de bodems). Breng water aan de kook voor straks in de braadslee. Klop Philadelphia, suiker, citroenschil en -sap romig. Voeg de eieren toe en klop nog 1 minuut. Klop de zure room erdoor en zeef de bloem erbij. Roer door en giet het beslag in de vorm. Bekleed de springvorm aan de buitenkant met aluminiumfolie (om lekken te voorkomen), zet hem in een braadslee en zet de slee in de oven. Giet heet water in de braadslee tot het tot aan het midden van de bakvorm reikt. Bak in circa 50 minuten of tot de cheesecake nog iets trilt, maar stevig aan de randen is. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Bedek de cheesecake en de vorm met plasticfolie en laat minstens twee uur in de diepvries staan. Op die manier wordt de cheesecake zo stevig dat hij in de taart te leggen is zonder kapot te gaan.

De creamcheese frosting:

Meng Philadelphia en poedersuiker in een kom. Klop de room op en klop hem dan door het roomkaasmengsel. Als de frosting klonterig is, mag je hem glad kloppen, maar klop niet te veel, want dan gaat hij uitlopen. Is de frosting niet stevig genoeg, zet hem dan even in de koelkast. Zo zet je de taart in elkaar: haal de cheesecake laag uit de diepvries, maar let op dat hij niet helemaal ontdooit! Leg een red velvet-bodem op een taartschaal of bord. Verwijder de plasticfolie, de losse zijkant en de bodem van de springvorm en leg de cheesecake boven op de red velvetbodem. Leg de volgende red velvetbodem erop met de minst mooie kant naar onderen. Laat afgedekt staan tot de cheesecakelaag ontdooid is; als de laag smelt, zal hij inzakken en een beetje uit de taart lopen. De cheesecakelaag zal dus wat groter worden dan de rode taartlagen. Snijd het teveel aan cheesecake rondom de hele taart weg met een mes (houd het mes in een hoek van 90 graden). Bedek de hele taart met een dunne laag frosting om kruimels op te vangen en oneffenheden weg te ‘plamuren’. Zet hem circa 20 minuten in de koelkast. Bestrijk de hele taart met de rest van de frosting. Maak een patroon met bijvoorbeeld een lepel. Garneer met een klein papieren hartje geprikt op een satéstokje of rietje.

Tip: De kleurstof kan ook weggelaten worden of vervangen worden door een andere kleur.

Meer recepten?

Alle recepten komen uit het boek Trendy taarten van fotografe, foodstyliste en creatieve taartenmaakster Linda Lomelino. Trendy taarten, € 19,95, Kosmos Uitgevers.

recept-cover-header

 

Shoppen is altijd een goed idee