Rabarber en amandelen? De perfecte combi! Rabarber en amandelen samen in een crumble-koek? Briljant! Van deze heerlijke zomers traktatie zul je geen genoeg kunnen krijgen!
Dit heb je nodig (voor 16 porties):
- 1½ kg rabarber
- 6 eieren
- 150 g boter
- 350 g boter (voor het deeg)
- 125 g suiker
- 200 g bloem
- 100 g amandelpoeder
- ½ kl kaneelpoeder
- poedersuiker
- 325 g suiker
- 2 kl citroenschil (geraspt)
- 1 snuifje zout
- 75 g aardappelzetmeel
- 1 pakje bakpoeder
- 300 g bloem (voor het deeg)
- 150 g suiker (voor de crumble)
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de rabarber en snij hem in stukken van ongeveer 1,5 cm centimeter.
- Maak eerst de crumble: Meng de bloem, het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de suiker. Meng de gesmolten boter met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg. Laat afkoelen in de koelkast.
- Meng de rabarber en de suiker en laat het een uurtje staan.
- Maak het deeg. Klop de eieren met de suiker, de boter (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil en een snuifje zout schuimig.
- Meng de bloem, het zetmeel en het bakpoeder. Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel. Roer tot een glad beslag.
- Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier. Strijk daarover het deeg uit.
- Verdeel de rabarber over het deeg. Bak het 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
- Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten
- Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker.
Yum!
Bron: libelle-lekker.be
Lees ook:
Recept: Panna cotta met bessen en rabarbergranité