Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Rabarberkoek met amandelen

Recept: Rabarberkoek met amandelen

Thuis & wonen
Recept: Rabarberkoek met amandelen

Rabarber en amandelen? De perfecte combi! Rabarber en amandelen samen in een crumble-koek? Briljant! Van deze heerlijke zomers traktatie zul je geen genoeg kunnen krijgen!

Dit heb je nodig (voor 16 porties):

  • kg rabarber
  • 6 eieren
  • 150 g boter
  • 350 g boter (voor het deeg)
  • 125 g suiker
  • 200 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • ½ kl kaneelpoeder
  • poedersuiker
  • 325 g suiker
  • 2 kl citroenschil (geraspt)
  • 1 snuifje zout
  • 75 g aardappelzetmeel
  • 1 pakje bakpoeder
  • 300 g bloem (voor het deeg)
  • 150 g suiker (voor de crumble)

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de rabarber en snij hem in stukken van ongeveer 1,5 cm centimeter.
  2. Maak eerst de crumble: Meng de bloem, het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de suiker. Meng de gesmolten boter met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg. Laat afkoelen in de koelkast.
  3. Meng de rabarber en de suiker en laat het een uurtje staan.
  4. Maak het deeg. Klop de eieren met de suiker, de boter (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil en een snuifje zout schuimig.
  5. Meng de bloem, het zetmeel en het bakpoeder. Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel. Roer tot een glad beslag.
  6. Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier. Strijk daarover het deeg uit.
  7. Verdeel de rabarber over het deeg. Bak het 30 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten
  9. Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker.

Yum!

Bron: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Panna cotta met bessen en rabarbergranité

Recept: Appelcrumble met havermout

Supersnel dessert: aardbeien-rabarbercrumble

Shoppen is altijd een goed idee