Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: rabarbertiramisu

Recept: rabarbertiramisu

Thuis & wonen
Recept: rabarbertiramisu

Het is de tijd van rabarber, en dat maakt ons blij. Want je kunt hier ontzettend veel lekkere dingen mee maken, van ontbijtjes tot taart en koek. Deze rabarbertiramisu is een echte aanrader!

Rabarbertiramisu

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • ½ rechthoekige cake (hotelcake)
  • 300 g rabarber (geschild, in stukjes)
  • 1 stengel rabarber (ongeschild, in stukjes)
  • 1 el port
  • 100 g volle yoghurt
  • 140 g suiker
  • muntblaadjes
  • 250 g mascarpone
  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap

En zo maak je het!

Breng de ongeschilde rabarber met de port en 20 g suiker aan de kook. Laat 2 minuten sudderen. Laat afkoelen. Snij de geschilde rabarber in stukjes. Stoof ze zacht met 80 g suiker. Laat afkoelen.

Klop de eidooiers schuimig met 40 g suiker. Meng de mascarpone met het citroensap en schep er de eiercrème door.

Snij de cake in stukjes. Schik laagjes cake, mascarpone, groene en rode rabarber in glaasjes. Werk af met yoghurt, rabarber en blaadjes munt.
Enjoy!
Recept via Libelle-Lekker.
Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee