Het is de tijd van rabarber, en dat maakt ons blij. Want je kunt hier ontzettend veel lekkere dingen mee maken, van ontbijtjes tot taart en koek. Deze rabarbertiramisu is een echte aanrader!
Rabarbertiramisu
Ingrediënten voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- ½ rechthoekige cake (hotelcake)
- 300 g rabarber (geschild, in stukjes)
- 1 stengel rabarber (ongeschild, in stukjes)
- 1 el port
- 100 g volle yoghurt
- 140 g suiker
- muntblaadjes
- 250 g mascarpone
- 2 eidooiers
- 1 el citroensap
En zo maak je het!
Breng de ongeschilde rabarber met de port en 20 g suiker aan de kook. Laat 2 minuten sudderen. Laat afkoelen. Snij de geschilde rabarber in stukjes. Stoof ze zacht met 80 g suiker. Laat afkoelen.
Klop de eidooiers schuimig met 40 g suiker. Meng de mascarpone met het citroensap en schep er de eiercrème door.
- Recept: Smoothiepannenkoeken met bosbes en banaan
- Recept: Bananenmilkshake met havermoutkoekjes
- Dankzij dit verrassende ingrediënt zullen je taarten duizend keer beter smaken