Af en toe iets speciaals op tafel zetten, kan van een simpele doordeweekse avond een feestje maken. Deze kleine quiches met peer en roquefort zijn daar een perfect voorbeeld van! De combinatie van pittige kaas met zoete peer is verrassend lekker en zomers. En doordat iedereen zijn eigen taartje heeft, voelt het gelijk speciaal. Enjoy!
Quiche met peer en roquefortcrème
Recept voor 4 personen
wat heb je nodig?
- kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)
- 3 peren (conférence, in partjes)
- 3 eieren
- 150 g roquefort
- 150 ml yoghurt
- 125 ml zure room
- peper
En zo doe je het!
Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Prak de roquefort fijn. Klop hem met de eieren, de zure room en de yoghurt tot een gladde massa. Kruid met flink wat peper.
Rol het deeg uit en verdeel over de vormpjes. Druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in.Verdeel de helft van de peren over de taartbodems en schenk er de roquefortcrème over. Bedek met de resterende peren.
Zet de quiches 25 minuten in de oven en je kunt genieten!
Recept via Libelle Lekker.
Nog meer lekkers maken?
- Recept: exotische kokos pancakes
- Recept: vegetarische champignonburger
- RECEPT: wraps met tomaat, mozzarella en paprika