Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: quiche met ham, rucola en tomaat

Recept: quiche met ham, rucola en tomaat

Thuis & wonen
Recept: quiche met ham, rucola en tomaat

Een quiche is perfect voor als je een feestje hebt. Maak een paar verschillende quiches en iedereen zal met een goedgevulde buik naar huis gaan. Deze quiche is ook geschikt om indruk mee te maken op je date: serveer er een lekkere salade en een goed glas wijn bij, en de avond kan niet meer stuk.

In dit recept maak je het deeg zelf, maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant en klaar kruimeldeeg gebruiken.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 150 g rauwe ham
  • 3 tomaten
  • 2 handjes rucola
  • citroensap
  • 350 ml lichte room
  • 150 g geraspte kaas (emmentaler)
  • 3 eieren
  • 80 g gedroogde tomaten
  • peper
  • zout

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 120 g boter (koude)
  • snufje zout
  • taartvorm/quichevorm (van 26 cm diameter)
  • aluminiumfolie
  • bakpapier

Zo maak je deze quiche:

  1. Meng 1 ei, de bloem, de boter en een snufje zout en kneed tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel deze in aluminiumfolie om hem vervolgens een uur te laten rusten in de koelkast.
  2. Snij de tomaten in stukjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij deze ook in stukjes. Was vervolgens de rucola en maak droog (slacentrifuge of dep met keukenpapier).
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een quichevorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een cirkel van zo’n 30 cm diameter. Leg het deeg in de vorm.
  4. Klop de overige 3 eieren los met de room en de kaas, en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de verse tomaten, de rucola, de gedroogde tomaten en de ham over de bodem. Giet er de helft van het roommengsel over, beleg met de andere helft van de ingrediënten en overgiet met de rest van het roommengsel. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de quiche uit de oven, laat een beetje afkoelen en haal de quiche met het bakpapier uit de vorm.

Bron: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Quiche met artisjok, feta en champignons

Recept: Mini quiches met peer en roquefortcrème

Eindelijk! Hier is de gouden formule voor al je salades

Shoppen is altijd een goed idee