Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Water & vuur: BBQ-recept voor pulpo met chorizo en aioli

Water & vuur: BBQ-recept voor pulpo met chorizo en aioli

Thuis & wonen
Water & vuur: BBQ-recept voor pulpo met chorizo en aioli

Vis op de barbecue is superlekker & zo klaar. Dus heb je tijd genoeg voor bijgerechten als grapefruitsalade, gegrilde zoete aardappel of Spaanse romescosaus. Watertandend lekker! Met dit recept maak je pulpo met chorizo en aioli. Alsof je op vakantie bent.

Recept voor pulpo met chorizo en aioli

Langzaam koken is dé manier om octopus mals te krijgen. En daarna nog even op de barbecue voor een lekker korstje.

Benodigdheden:

Voor 6 spiesen, voorbereiding 1 uur, bereiding 20 minuten

  • 1 kilo pulpo (octopustentakels)
  • ½ citroen + extra partjes voor erbij
  • 150 ml witte wijn
  • 50 g chorizo, in plakken
  • aioli
  • naturel chips
  • waterkers of peterselie

Extra nodig:

  • 6 spiesen

Lees ook
Zo maak je halvemaantjes met garnalen in tomatensaus (+ basisrecept pastadeeg!)

Bereiding:

  1. Doe de pulpo met de wijn en de halve citroen in een soeppan.
  2. Voeg water toe tot de tentakels net onder staan. Doe de deksel erop, breng aan de kook en laat één uur zachtjes koken op laag vuur.
  3. Prik met een mes in pulpo om de garing te checken. Voel je wel wat weerstand, maar prik je er redelijk makkelijk doorheen, dan is die perfect.
  4. Snijd grote tentakels in stukken.
  5. Rijg de pulpo en chorizo om en om aan de spiesen.
  6. Verhit de barbecue.
  7. Gril kort tot de pulpo en chorizo gaan kleuren.
  8. Serveer met aioli, chips, citroenpartjes en waterkers.

De rest van de recepten vind je in Flair 31-2020. De editie ligt t/m 4 augustus in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee