Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Pizzadonuts

Recept: Pizzadonuts

Thuis & wonen
Recept: Pizzadonuts

Als het aankomt op pizza hebben wij een groot probleem met zelfbeheersing. Hetzelfde geldt voor donuts. Een combinatie van beide zou dus waarschijnlijk onze ondergang betekenen. Nu ja, hopelijk is het het waard!

Ingrediënten

  • 1 liter plantaardige olie
  • 2 blikken croissantdeeg
  • 85 tomatenpuree
  • 10 plakjes mozarella
  • 12 plakjes pepperoni
  • 8 plakjes provolone-kaas
  • 4 theelepels mini-pepperoni als topping

Bereiding

  1. Verhit de olie in de frituurpan tot 180° Celcius
  2. Rol het croissantdeeg uit tot je 2 grote rechthoeken hebt. Zorg met een deegrol dat er geen gaten zitten in het deeg. Verspreid de tomatenpuree gelijkmatig op één rechthoek. Plaats de mozzarella in een gelijkmatige laag over de tomatenpuree. Plaats daarna de pepperoni in een gelijkmatige laag over de mozzarella. Leg daarna de andere rechthoek op de pepperoni en gebruik de deegrol om het geheel glad te maken.
  3. Gebruik daarna een ronde koekjesvorm van ongeveer 8 cm om 4 cirkels te maken in het deeg. Daarna neem je een kleinere koekjesvorm om cirkels uit het midden te halen. Duw de uiteinden van beide cirkels samen voor een mooie donut-vorm.
  4. Gebruik dezelfde koekjesvormen om 4 cirkels uit de provolone te snijden. Hou deze even aan de kant.
  5. Plaats de donuts in de hete olie en laat aan elke kant 3-4 minuten bakken. Plaats ze daarna op een rek zodat de olie kan uitdruppen.
  6. Plaats daarna de provolone en de mini-pepperoni op de warme donuts.

Smakelijk!

Lees ook:

Bron: Thrillist

Shoppen is altijd een goed idee