Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: pizza van turks brood

Recept: pizza van turks brood

Thuis & wonen
Recept: pizza van turks brood

Dat is nog eens fusion cooking: het beste van twee wereldkeukens in één heerlijke pizza. En door de bodem van Turks brood, zet je ’m in no time op tafel. Aanvallen!

Pizza van turks brood

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 min. Oventijd: 15 min.
Prijs per persoon: € 2

Dit heb je nodig

  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 2 preien
  • 60 g basilicum
  • 1 rond Turks brood à 25 cm (pide)
  • 600 ml tomatensaus
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella (totaal 250 g)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de rode ui en prei in dunne ringen en de courgette in plakjes van een halve centimeter. Snijd het brood horizontaal doormidden en leg op een bakplaat met bakpapier. Besmeer beide snijkanten met de tomatensaus. Verdeel de plakjes courgette, rode-uienringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes en leg op de pizza. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout. Bak de pizza 15 minuten in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd beide pizza’s in vier stukken.

 

Receptuur en foodstyling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.
Kokenmetkennis.nl

Shoppen is altijd een goed idee