Zoek je wat afwisseling binnen je gebruikelijke salade-ritueel? Dan is deze pittige variant op een klassieke Spaanse meloensalade vast iets voor jou. Net even iets anders dan dat je gewend bent, zo gemaakt en elke hap is een heerlijk smaakbommetje.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 sneden parmaham
- 1 meloen
- 100 g rucola
- 250 g mozzarella
- 2 el graanmosterd
- 2 el honing
- 1 el citroensap
- 8 el olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
1 Schep met een parisiennelepeltje bolletjes uit de meloen (of snij hem in blokjes).
2 Snij de mozzarella in stukjes. Scheur de ham in reepjes.
3 Verdeel de meloen, de mozzarella, rucola en ham over de borden.
4 Meng de olie met de azijn, honing, mosterd, peper en zout. Schenk de dressing bij de salade. Serveer meteen.
Probeer ook:
- Recept: salade van kip en courgette
- Recept: pastasalade met Italiaanse salami
- Recept: Quinoa salade met noten
Bron: Libelle Lekker