Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: pittige couscous met kippengehakt en champignons

Recept: pittige couscous met kippengehakt en champignons

Thuis & wonen
Recept: pittige couscous met kippengehakt en champignons

Heb jij zin in een makkelijk gerechtje voor vanavond? Dan is dit recept iets voor jou! Couscous, kippengehakt en champignons: een goddelijke combinatie die je zo op tafel zet! 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 gram kippengehakt
  • 300 gram couscous
  • 100 gram kastanjechampignons in schijfjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl cayennepeper
  • half bosje grof gehakte bladpeterselie
  • 30 gram grofgehakte noten
  • 30 gram dadels in reepjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je de pittige couscous:

  1. Snij de champignons in schijfjes. Hak de peterselie en de noten grof. Snij de dadels in reepjes. Snipper de ui, pers de knoflook.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er glazig in. Doe het gehakt erbij en roerbak 5 minuten.
  4. Voeg de champignons, de cayennepeper en de chilivlokken toe. Roerbak nog 5 minuten of tot alles gaar is. Kruid eventueel met peper en zout.
  5. Roer de gehakte noten, de dadelreepjes en de gehakte peterselie erdoor. Serveer met de couscous.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Lamsspiesjes met couscous

Groentecouscous met kikkererwten

Recept: wraps met krokante kip

Shoppen is altijd een goed idee