Heb jij zin in een makkelijk gerechtje voor vanavond? Dan is dit recept iets voor jou! Couscous, kippengehakt en champignons: een goddelijke combinatie die je zo op tafel zet!
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 500 gram kippengehakt
- 300 gram couscous
- 100 gram kastanjechampignons in schijfjes
- 1 kl chilivlokken
- 1 kl cayennepeper
- half bosje grof gehakte bladpeterselie
- 30 gram grofgehakte noten
- 30 gram dadels in reepjes
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Zo maak je de pittige couscous:
- Snij de champignons in schijfjes. Hak de peterselie en de noten grof. Snij de dadels in reepjes. Snipper de ui, pers de knoflook.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er glazig in. Doe het gehakt erbij en roerbak 5 minuten.
- Voeg de champignons, de cayennepeper en de chilivlokken toe. Roerbak nog 5 minuten of tot alles gaar is. Kruid eventueel met peper en zout.
- Roer de gehakte noten, de dadelreepjes en de gehakte peterselie erdoor. Serveer met de couscous.
Recept: libelle-lekker.be
Lees ook:
Recept: Lamsspiesjes met couscous