Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Perentaart met honing en Griekse yoghurt

Recept: Perentaart met honing en Griekse yoghurt

Thuis & wonen
Recept: Perentaart met honing en Griekse yoghurt

Deze avond zitten we allemaal gezellig op de bank voor de MTV EMA’s in Rotterdam en hoe dit nóg beter te maken dan met een lekkere snack. Wie niet al te veel calorieën hoopt naar binnen te werken, gaat alvast lekker kunnen smullen van onderstaand recept. Perentaart met honing en Griekse yoghurt? Ja hoor! 

Dit heb je nodig:

  • 300g ongezouten boter
  • 150g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 100ml honing
  • 50g zelfrijzende bloem
  • 100g griesmeel
  • 200g amandelpoeder
  • 2kl oranjebloesemwater
  • 2 blikjes peren (op siroop)
  • 200g Griekse yoghurt
  • 2el amandelschilfers
  • bieslook (bloempjes)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter de springvorm en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Klop de boter glad met de suiker. Voeg de eieren, één na één, toe. Schep telkens goed om.
    Giet de honing, de bloem, het griesmeel, het amandelpoeder en het oranjebloesemwater erbij en meng goed.
  3. Doe de helft van het beslag in de bakvorm, leg de peren erop (hou er vijf apart voor de afwerking) en doe de rest van het beslag erover. Bak ± 1 uur in de oven, controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Schep een dikke laag yoghurt op de afgekoelde cake en schik er de vijf peertjes op. Werk af met geroosterde amandelschilfers en bieslookbloempjes.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee