Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Pecannoten-whoopies

Recept | Pecannoten-whoopies

Thuis & wonen
Recept | Pecannoten-whoopies

recept-header

Voor circa 12 stuks
45 minuten bereidingstijd

Dit heb je nodig

  • 250 g bloem
  • 1 el maïzena
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 125 g boter
  • 150 g ahornsiroop
  • 1 ei
  • 150 ml karnemelk
  • 60 g pecannoten

Voor de vulling

  • 125 g zachte boter
  • 80 g poedersuiker
  • 150 g Gele room (banketbakkersroom)
  • Extra nodig: bakpapier, mixer, spuitzak met grote gekartelde spuitmond

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op 2 bakplaten. Zeef de bloem met de maïzena en het bakpoeder boven een kom. Klop in een andere kom met de mixer de boter met de ahornsiroop romig. Klop het ei erdoor. Mix er nu afwisselend een scheut karnemelk en een deel van de bloemmassa door en klop tot een glad beslag. Hak de noten grof en meng ze door het beslag.
Schep met een lepel 24 bergjes van het beslag op de bakplaten, met genoeg tussenruimte. Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven. Neem het bakblik uit de oven en trek het bakpapier met de cakejes er voorzichtig vanaf. Laat ze afkoelen.
Klop voor de vulling de boter met de poedersuiker romig. Meng de vanillecrème erdoor. Vul de spuitzak ermee en spuit de vulling op de vlakke kant van 12 cakejes. Dek af met de resterende cakejes.

 

Productie: Stockfood.com/Beeldigbeeld.nl.

Fotografie: Ian Garlick.

Shoppen is altijd een goed idee