Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Pasteitjes met prei en zalm

Recept: Pasteitjes met prei en zalm

Thuis & wonen
Recept: Pasteitjes met prei en zalm

Weet jij ook soms niet wat klaar te maken in het weekend? Flair to the rescue! Imponeer je gasten met je kookkunsten, die overigens niet erg ontwikkeld hoeven te zijn voor dit receptje, of geniet gewoon van een leuk etentje met je gezin. Wat je ook gepland hebt, deze pasteitjes met prei en zalm zijn gegarandeerd een groot succes!

Dit heb je nodig:

  • 200g gerookte zalm
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el citroensap
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 ml verse room
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 2 saffraandraadjes
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 el boter
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zalm in fijne snippers. Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Snij de prei in reepjes en bak, samen met de sjalotten en knoflook, in een pan met wat hete boter. Kruid met saffraan, paprikapoeder, peper en zout, laat 10 minuten op een zacht vuurtje bakken
  2. Voeg dan de room en het citroensap toe en laat nog even sudderen.
  3. Snij 8 cirkels van ongeveer 6 centimeter diameter uit het bladerdeeg. Verdeel de gerookte zalm over 4 cirkels en schep daarop wat van het prei-mengsel. Bestrijk de randen met een beetje water. Beleg met een tweede cirkel. Druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk met een losgeklopt ei.
  4. Bak 20 minuten in de oven. Lekker als voorgerecht met een frisse salade.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee