Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: pasta met romige scampi’s en kastanjechampignons

Recept: pasta met romige scampi’s en kastanjechampignons

Thuis & wonen
Recept: pasta met romige scampi’s en kastanjechampignons

Heb je het goede nieuws al gehoord: pasta maakt niet dik! Een goede reden dus om dit heerlijke recept eens uit te proberen. Je hoeft er helemaal niet lang voor in de keuken te staan en het smaakt goddelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 24 scampi’s
  • 500 g kastanjechampignons
  • 400 g tagliatelle
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 chilipeper (groene)
  • ½ bosje peterselie
  • 200 ml lichte room
  • 100 ml melk
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je dit gerecht:

  1. Kook de pasta al dente in licht gezout water volgens de verpakking
  2. Pel de scampi’s. Snipper de knoflook en sjalot fijn. Snij de champignons in vieren. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper ook fijn.
  3. Bak de sjalot met de knoflook en chilipeper aan in olijfolie. Voeg de scampi’s toe en bak ze kort, tot ze mooi roze kleuren. Voeg de champignons toe en roerbak even verder. Voeg de room, de melk en de geraspte parmezaan toe.
  4. Giet de pasta af en meng hem door de saus. Garneer met een plukje peterselie, kruid met peper en zout en serveer.

Bron: libelle-lekker.be

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee