Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heerlijk seizoensrecept: pasta met mosselen en spek

Heerlijk seizoensrecept: pasta met mosselen en spek

Thuis & wonen
Heerlijk seizoensrecept: pasta met mosselen en spek

Joehoe, de mosselpan mag weer op het vuur. Verras je tafelgenoten eens met deze zonnige pasta, die smaakt alsof je op vakantie bent.

Lees ook: Lekker en slank recept: pasta van courgette met zalm

Dit heb je nodig (voor 4 personen • 20 minuten):

  • 2 kg mosselen
  • 400 g pasta (ongekookt)
  • 1 ui
  • 4 plakken spek
  • olijfolie
  • 4 el aioli
  • peper & zout
  • geraspte parmezaan
  • handvol tuinkruiden

Zo maak je het

  1. 
Spoel de mosselen goed met stromend water. Kook de pasta beetgaar en giet die af.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd het spek in blokjes, bak ze gaar in een pan met een scheutje olijfolie en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Schep goed om.
  3. Doe er de gespoelde mosselen bij. Laat afgedekt op hoog vuur koken tot de mosselschelpen open zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en schep er de beetgare pasta en de aioli door. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de pasta met geraspte parmezaan en strooi er de gesnipperde tuinkruiden overheen.

Dit recept komt uit Flair 28, waarin je nog meer lekkere mosselrecepten vindt. Deze editie ligt nu in de winkels.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee