Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: Pasta met ricotta & tomaat

RECEPT: Pasta met ricotta & tomaat

Thuis & wonen
RECEPT: Pasta met ricotta & tomaat

Heb je onze te gekke winactie in samenwerking met Uitgeverij Snor al gezien? We geven 10 waanzinnige relaxpakketten weg, bestaande uit het gloednieuwe boek Relax mama in de keuken en een heerlijke melkchocoladereep.

Als moeder denk je soms dat je de enige bent met eten in je haar, gillende kinderen die niks willen eten en geen inspiratie-voor-het-avondeten-want-die-kinderen-lusten-toch-niets. Het gloednieuwe boek Relax mama in de keuken biedt hulp! Naast meer dan vijftig recepten staat het ook vol met ontwapenend eerlijke columns van Elsbeth Teeling. Nieuwsgierig geworden? We verklappen alvast 1 recept: Pasta met ricotta & tomaat.

Het recept:

4 PERSONEN
10-15 min bereidingstijd

BENODIGDHEDEN

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
  • 150 ml tomate frito of andere gladde tomatensaus
  • 125 g ricotta
  • 350 g orecchiette (oortjespasta)
  • enkele verse basilicumblaadjes

Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit ui, knoflook en peper tot de ui goudgeel is; pas op voor aanbranden. Roer de tomatensaus en ricotta erdoor, breng op smaak met peper en zout, draai het vuur uit en houd warm. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af, houd 1 soeplepel vocht achter. Roer de pasta en het kookvocht door het tomaat-ricottamengsel en schep direct in kommen. Garneer met basilicum. Lekker met een groene salade.

Credits: SNOR

Shoppen is altijd een goed idee