Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fijn recept: pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Fijn recept: pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Thuis & wonen
Fijn recept: pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Spaghetti bolognese, macaroni met ham en kaas of een romige lasagne: met pasta kun je eindeloos variëren. Wat ook een fijne is, is een smeuïge pasta Carbonara. Neem bijvoorbeeld dit recept, waarbij ook groente een rol speelt in het comfort gerecht.

Lees ook: Zomers recept: Thaise rijstnoedelsalade met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • zout en peper
  • 300 g penne
  • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken, Light
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • ham, in reepjes, optioneel
  • verse peterselie, optioneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schep de bloemkoolroosjes om met de olie, tijm en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Gebruik hiervoor een ovenschaal of een bakplaat. Schuif in de oven en rooster gedurende 25 minuten.
  3. Breng intussen een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en laat de pasta uitlekken.
  4. Schep de pasta terug in de pan en voeg de geroosterde bloemkool toe. Verwarm ca. 2-3 minuten op laag vuur.
  5. Roer de kookroom, eieren en kaas los. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel door de pasta zodat het niet gaat stollen.
  6. Serveer de pasta in diepe borden. Lekker met reepjes ham, Parmezaanse kaas, peterselie en een frisse salade of gekookte broccoliroosjes.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee