Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: parmezaantaco’s

Recept: parmezaantaco’s

Thuis & wonen
Recept: parmezaantaco’s

 

Ben je nog opzoek naar een origineel hapje om te serveren aan je gasten? Wat dacht je van leuke verse taco’s? Zien er leuk uit en zijn heerlijk wanneer ze nog een beetje warm zijn! 
Dit heb je nodig (voor 25 taco’s):
  • 10 plakjes parmaham
  • 50 g rucola
  • 50 g parmezaan (versgeraspte)
  • 1 eiwit
  • 50 g bloem
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 g zachte boter
  • 1 el rozemarijn (gesnipperd)
  • 1 el peterselie (gesnipperd)
  • 1 el tijm (blaadjes)
  • 20 g suiker
  • kl zout
Zo maak je de taco’s:

1.Verwarm de oven voor op 180°C.
2.Meng de bloem met de suiker en het zout. Roer er het eiwit door tot een gladde massa. Vermeng met de boter en dan met de kaas.
3.Schep hoopjes deeg op bakpapier en strijk ze dun uit tot cirkels van 6 cm diameter. Bestrooi ze met de kruiden.
4.Zet de taco’s per 5 stuks 8 minuten in de oven .Haal ze, nog warm, van het bakpaier en laat afkoelen op een (schone!) houten bezemsteel.
5.Besprenkel de rucola met olie en azijn. Halveer de plakjes ham, leg er wat rucola in en rol op. Leg in elk tacoschelpje een rolletje. Serveer meteen.

Bron: libelle-lekker.be

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee