Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: pappardelle met pompoensaus

Recept: pappardelle met pompoensaus

Thuis & wonen
Recept: pappardelle met pompoensaus

Dit is een eenvoudig recept waar je niet veel voor nodig hebt. De combinatie van pompoen, knoflook en salie is gewoonweg briljant. Doe daar nog een beetje kaneel, amandelmelk en en nootmuskaat bij en je hebt een winnend recept! Snel naar de winkel dus om een pompoen te halen!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 350 gram pappardelle (speltpasta)
  • 200 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el fijngesneden salie (+ een beetje extra)
  • 125 ml groentebouillon
  • 125 ml ongezoete amandelmelk
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je de pompoensaus:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij in stukken. Pel en plet de knoflook. Schik de pompoen en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.
  2. Doe de geroosterde pompoen, de bouillon en de amandelmelk in een kookpot en breng aan de kook. Kruid met kaneel, nootmuskaat, peper en zout. Voeg de salie toe. Mix tot een dikke saus. Voeg evenuteel nog wat bouillon toe voor een meer lopende saus.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Serveer de pasta met de saus, werk af met peper en nog wat extra salieblaadje.

Tips:

Het is belangrijk om voor de pompoensaus ongezoete amandelmelk te kopen. Niet alleen past dit beter in het gerecht, het bevat ook een pak minder calorieën.

De saus past ook goed bij gnocchi en gepofte zoete aardappel.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: pompoensalade met linzen en yoghurtdip

Recept: pastasalade met Italiaanse salami

Recept: zoete aardappel-gnocchi

 

 

Shoppen is altijd een goed idee