Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Papillot van dorade en venkel

Recept: Papillot van dorade en venkel

Thuis & wonen
Recept: Papillot van dorade en venkel

Deze heerlijke zomerse topper is perfect voor op de barbecue. Da’s weer eens wat anders dan die eeuwige hamburger en worstjes en ook nog eens stukken beter voor de lijn. En als het weer een beetje tegenzit, kan je de pakketjes ook gewoon in de oven doen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dorades (panklaar)
  • ½ venkel
  • 1 prei
  • handvol kerstomaten
  • handvol peultjes
  • 2 lente-uien
  • 1 rode chilipeper
  • 4 takjes dille
  • 1 limoen
  • handvol zwarte olijven (ontpit)

Bereidingswijze

1 Steek de barbecue ruim van te voren aan of verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel, lente-ui, peultjes, tomaatjes, prei, chilipeper en limoen.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij hem in ringen. Snij de limoen en de tomaten in plakjes en de rest van de groenten in sliertjes.
Leg de dorades elk op een vel bakpapier. Verdeel er de limoen, groenten en olijven over. Leg er een takje dille bij.
Vouw de papillotten dicht en bind ze vast met keukentouw. Leg ze op de barbecue of in de oven (verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C ) en laat 10 minuten garen. Als je de barbecue gebruikt, mogen de pakketjes een paar minuten korter warm gemaakt worden. Lekker met gestoomde rijst.
Probeer ook:

Shoppen is altijd een goed idee