Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: panpizza met gebakken groenten

Recept: panpizza met gebakken groenten

Thuis & wonen
Recept: panpizza met gebakken groenten

Hij is vegetarisch, superkrokant en je bereidt hem in een pan: deze lekkere panpizza met gebakken groenten. Aan tafel!

panpizza

Dit heb je nodig

Voor het deeg
* 250 g bloem voor brood
* halve tl droge gist
* ¾ tl zout
* 2 el olijfolie + een scheutje voor de schaal
* 1,6 à 1,75 dl lauw water

Voor de vulling
* 2 kleine, in dunne plakjes gesneden courgettes
* 1 gesnipperde venkelknol
* 4 takjes rozemarijn
* 2 el olijfolie
* 2 el maïsmeel of polenta
* 2 verbrokkelde bollen buffelmozzarella
* peper en zout

Voor twee tot vier personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur
Baktijd: 15 minuten

Zo maak je het

Begin met het deeg: meng alle droge ingrediënten in een grote schaal door elkaar. Voeg de olijfolie en voldoende water toe voor een soepel deeg. Meng de ingrediënten eerst met een houten pollepel door elkaar en ga dan verder met je handen. Keer de schaal om op een schoon, licht met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg tien minuten, tot het glad en elastisch is. Vet de schaal in met olie en leg het deeg erin. Dek de schaal af met een schone, vochtige theedoek en laat 1 uur op een warme plek staan. Verwarm de oven voor op de grillstand. Wentel de groenten en rozemarijn door de olijfolie. Bestrooi royaal met peper en zout. Leg de groenten op een met olie ingevette bakplaat, laat ongeveer 4 minuten grillen en draai de groenten op de helft van de baktijd om. Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aan staan. Zorg ervoor dat het rooster hoog staat, dicht onder het grillelement. Verhit een grote pan met een dikke bodem of een grillpan op hoog vuur (een grote gietijzeren pan is ideaal). Laat minstens 10 minuten heet worden, want hij moet echt gloeiend heet zijn. Sla met je vuisten de lucht uit het deeg. Verdeel het in twee stukken en druk ze uit tot twee onregelmatige schijven, die net iets kleiner zijn dan de pan. De schijven moeten dun zijn: ongeveer 5 millimeter dik. Leg elke schijf deeg op een met polenta of maïsmeel bestoven stuk bakpapier. Verdeel de gebakken groenten over de deegschijven, evenals de mozzarella. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Laat een van de pizza’s (zonder het papier) in de gloeiend hete pan glijden. Bak 1 minuut en zet de pan dan onder de ovengrill. Laat ongeveer 4 minuten bakken. Leg de pizza op een groot bord en zet de pan weer op het vuur. Snijd de pizza die klaar is in punten terwijl de pan weer heet wordt. Eet de panpizza op terwijl je de tweede op dezelfde manier bakt.

vegaliciousDit recept komt uit het boek Vegalicious, 141 culinaire vegetarische recepten, Alice Hart, paperbackuitvoering € 15, Terra Lannoo. Terralannoo.nl

Shoppen is altijd een goed idee