Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Pannenkoekjes met lamsgehakt – in cupcakevorm!

Recept: Pannenkoekjes met lamsgehakt – in cupcakevorm!

Thuis & wonen
Recept: Pannenkoekjes met lamsgehakt – in cupcakevorm!

Als het lekker weer is, moet eten vooral niet te veel gedoe zijn. Daarom dit recept voor pittige pannenkoekjes met lamsgehakt. Ze zijn zo klaar en door ze in de vorm van een cakeje te maken, kan je ze niet alleen met je handen opeten en maar ook gemakkelijk meenemen naar het park, strand of zwembad.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 5 g verse gist
  • 80 g bloem
  • 1 ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 250 g lamsgehakt
  • 3 el olijfolie
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 el rozijnen
  • 1 el ras-el-hanout
  • 3 takjes verse koriander

Bereidingswijze

Voorbereiding:Verwarm de melk met het water en los er de gist in op. Meng de bloem met de melk en het water en roer glad. Spits het ei. Roer de eidooier, de olie en een snuifje zout door het beslag. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het deeg. Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.

1 Snij de abrikozen klein.

2 Spoel en pluk de blaadjes van de koriander.

3 Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie. Voeg de abrikozen met de rozijnen bij het vlees. Kruid met peper, zout en ras el hanout. Giet er een glas water bij, draai het vuur laag en laat 40 minuten sudderen.

4 Vet een kleine koekenpan in met olie en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Leg ze in papieren cakevormpjes en vul ze met het vleesmengsel. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen.

 

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee