Chocolade en koffie is een gouden combinatie als je het ons vraagt. Voornamelijk na het eten, is een kopje hete koffie met een bonbon zeer aan te raden. Maar denk daar nog pannenkoeken bij, en het water loopt ons in te mond. Vandaar dit zálige recept!
Pannenkoeken met koffie en chocolade
Recept voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 200 g zelfrijzende bloem
- 50 g suiker
- 5 el zwarte geraspte chocolade
- 400 ml melk
- 4 el koude espresso
- bakboter
- 1 stervrucht, in plakjes
- chocoladeschilfers
- poedersuiker
En zo maak je het!
Meng de eieren met de suiker, de zelfrijzende bloem en de geraspte chocolade. Roer er geleidelijk de melk en de espresso door. Laat 20 minuten rusten.
Bak 8 pannenkoeken van het beslag en verdeel over voorverwarmde borden. Werk af met chocoladeschilfers, poedersuiker en plakjes stervrucht.
Eet smakelijk!
Recept via Libelle-Lekker.
Lees ook:
- Zomerse lekkernij: rabarber-frambozentaart
- 9 redenen om chocolade te eten
- Recept: exotische kokos pancakes