Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Pannenkoeken-chocoladetaart

Recept: Pannenkoeken-chocoladetaart

Thuis & wonen
Recept: Pannenkoeken-chocoladetaart

Een taart van pannenkoeken én chocolade? Best of both worlds als je het ons vraagt. Dit is een baksel voor de echt zoetekauwen onder ons. Ontzettend lekker en je maakt er je visite gegarandeerd heel erg blij mee!

Pannenkoeken-chocoladetaart

Recept voor 6 personen

Dit heb je nodig

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ½ l melk
  • 4 eieren
  • 50 g boter (voor de pannenkoeken)
  • 2 el cacaopoeder (voor de pannenkoeken)
  • 150 g eiwitten
  • 250 g griessuiker
  • 335 g zachte boter (voor de vulling)
  • 2 el cacaopoeder (voor de vulling)
  • 250 g rode vruchten

En zo maak je deze lekkere taart!

Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de melk en eieren. Meng voorzichtig tot een glad beslag. Er mogen geen klonters in zitten.

Verdeel het deeg in twee delen. Roer het cacaopoeder door een van de twee delen. Bak de twee soorten pannenkoeken in een hete en met boter ingevette koekenpan.

Maak de vulling. Doe het eiwit en de suiker in een metalen kom en verwarm het mengsel au bain-marie tot 70°C. Let er wel op dat de bodem van de metalen kom het water niet raakt. Doe het suiker-eiwitmengsel in de keukenrobot en klop stijf. Voeg de boter en het cacaopoeder toe en klop nog even door.

Leg een witte pannenkoek op een schotel en besmeer ‘m met een laagje crème. Beleg met een chocoladepannenkoek en besmeer ook die met een laagje crème. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn. Besmeer de buitenkant van de pannenkoekentaart met de rest van de crème. Versier met een motiefje en laat 4 uur opstijven in de koelkast. Werk de taart af met de rode vruchten en serveer.

Wedden dat je hiermee punten scoort bij je vriendinnen?

Bron: Libelle-Lekker

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee