Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Panna cotta met bessen en rabarbergranité

Recept: Panna cotta met bessen en rabarbergranité

Thuis & wonen
Recept: Panna cotta met bessen en rabarbergranité

Dit receptje kost wat meer tijd (vooral de granité), maar dat is het dubbel en dwars waard. Een bijzondere combinatie van smaken die zo lekker is dat je alle 8 de porties zelf wilt opeten!

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 80 g suiker
  • 3 g gelatine
  • vanille-essence
  • 150 g bosbessen
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen
  • 150 g aardbeien
  • poedersuiker
  • 300 g rabarber
  • 110 g kristalsuiker
  • 150 ml rode wijn
  • 1 kl citroensap
  • 60 ml water
  • 8 blaadjes munt
  • 8 glaasjes
  • Kartonnen eierdoos

Zo maak je het:

  1. Schil de rabarber en snij deze in stukken van ongeveer 2 cm. Breng de wijn met het water en de kristalsuiker aan de kook en voeg de rabarber en het citroensap toe. Laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Mix fijn.
  2. Wrijf de rababercompote door een zeef en doe het sap in een diepvriesdoosje. Zet het in de vriezer en roer om de 2 uur om met een vork om zo granité te maken. Het is klaar als de kristalvorming begint.
  3. Breng voor de panna cotta de room en de suiker in een pan al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het roommengsel 15 minuten inkoken, roer regelmatig.
  4. Week de gelatine in koud water. Breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Vermeng dit dan met de ingekookte room.
  5. Zet de 8 glaasjes schuin in een kartonnen eierdoos. Verdeel de panna cotta over de glaasjes en laat het mengsel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Spoel het fruit en meng het. Verdeel het over de panna cotta en bestrooi met poedersuiker. Werk de glaasjes af met rabarbergranité en een muntblaadje.

Lees ook:

Het lekkerste toetje ooit, maak je zo!

Champagne jelly-pudding met schuim van passievrucht

Recept: Griesmeelcake

Shoppen is altijd een goed idee