Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Paella met zeevruchten

Recept: Paella met zeevruchten

Thuis & wonen
Recept: Paella met zeevruchten

 Let’s get Spanish met deze makkelijke paella! De zon mag het dan wel af laten weten, met deze smaken waan jij je toch in een zonnig Spaans strandtentje.

Benodigdheden (4 personen)

  • ·      1 knol venkel (bewaar het groene loof voor de afwerking)
  • ·      olijfolie
  • ·      1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ·      2 kopjes risotto- of paellarijst
  • ·      1 pakje groene asperges, fijngesneden
  • ·      1 pakje peultjes
  • ·      ± 5 dl kant-en-klare visfond uit een potje (of visbouillon)
  • ·      1 potje saffraan
  • ·      500 g schelpdieren (bv. mosselen, tapijtschelpen en/of venusschelpen)
  • ·      150 g inktvisringen
  • ·      1 pakje roze garnalen
  • ·      de geraspte schil van 1 limoen
  • ·      peper en zout

Zo maak je het

1.    Snij de venkel in kleine stukjes. Fruit ze zachtjes aan in een grote pan met een paar eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat die even mee garen.

2.    Spoel de rijst in een zeef onder koud water, los de saffraan op in de visfond en voeg dit allemaal toe in de grote pan.

3.    Giet nog eens dezelfde hoeveelheid water in de pan. Laat de rijst zo rustig garen met een deksel op de pan.

4.    Bak intussen in een apart pannetje kort de inktvisringen en hou ze apart. Doe hetzelfde met de schelpdieren: bak ze aan in hetzelfde pannetje met wat olijfolie en witte wijn. Haal van het vuur zodra de schelpen opengaan.

5.    Voeg nu de asperges en de peultjes toe aan de rijst. Roer voorzichtig.

6.    Voeg dan de inktvisringen, de schelpdieren (inclusief het vocht) en de garnalen toe. Breng alles goed op smaak met peper en zout.

7.    Zet het deksel terug op de pan en laat nog even verder garen. Proef of de rijst gaar is en garneer dan met het loof van de venkel en de limoenschil.

Probeer ook:

Bron: flair.be

Shoppen is altijd een goed idee