Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Paashaas Cupcakes

Recept: Paashaas Cupcakes

Thuis & wonen
Recept: Paashaas Cupcakes

Het is alweer bijna Pasen! Een dag waarin samenzijn met familie centraal staat, maar waarbij ook lekker eten en drinken zeker niet mag ontbreken. Omdat het leuk is om voor de kinderen nét even iets anders te maken dan een simpel broodje ei, hebben we vandaag een leuk recept voor super schattige cupcakes in de vorm van een paashaas. Lief, toch?

Wat heb je nodig?

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 75 g pure chocolade
  • 1 el poedersuiker
  • 100 g marsepein

En zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Mix met een handmixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes romig.
  2. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Mix het geheel tot een luchtige massa. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder erdoor zodat er een glad beslag ontstaat. Meng als laatste de kleine stukjes chocolade door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes (vul tot 3/4) en bak de cupcakes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Strooi de poedersuiker over de werk- bank en rol de marsepein uit tot een plak van ca. 0,5 cm dikte. Steek met een mesje 24 ‘hazenoren’ en 24 ‘hazentandjes’ uit de marsepein.
  5. Teken met de decoratie-stiften oogjes, een neusje en snorharen op de afgekoelde cupcakes. Plak als laatste de oren en de tandjes vast met een druppeltje uit de decoratiestiften. De binnenkant van de oren kunnen eventueel ingekleurd worden met de decoratiestiften.

Bron: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee