Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paaseitjes over? 5 manieren om de ‘restjes’ op te maken (en niet in één keer in je mond te proppen)

Paaseitjes over? 5 manieren om de ‘restjes’ op te maken (en niet in één keer in je mond te proppen)

Thuis & wonen
Paaseitjes over? 5 manieren om de ‘restjes’ op te maken (en niet in één keer in je mond te proppen)

Nog steeds een berg paaseieren in huis? (Hahah) Zelf hebben we nog niet ervaren hoe het is om eh, eitjes over te hebben na Pasen, maar goed, we gokken dat er mensen bestaan met meer discipline dan onze redacteuren. En daarom snorden we vijf leuke manieren op van de ‘restjes’ iets anders leuks en lekkers te maken. Want om op derde paasdag nou te gaan bingevreten…

Voorkom choco-waste

Ze laten verpieteren in de kast (hahah, sorry, we kunnen ons het maar níet voorstellen, maar goed) is zonde. Zeker als je weet dat je er ook allerlei andere smakelijke dingen van kunt maken, zoals deze vijf fijne calorieknallers (geeft niks, mag met Pasen)

1. Chocolademelk

Nodig voor 2 personen
1/2 liter melk
paaseitjes of any kind

Zo maak je het
Breng de melk aan de kook en breek of hak de paaseitjes in stukjes.
Laat de chocolade smelten in de melk en klaar!

2. Aardbeien met chocolade

Benodigdheden
250 g aardbeien
100 g chocolade-eitjes (of 3 grote paaseieren)

Zo maak je het
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
Spoel de aardbeien, laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze bij het kroontje vast en doop ze één voor één voor ongeveer tweederde in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen op een rooster.

3. Chocopasta

Benodigdheden
140 g chocolade (4 paaseieren, melk en fondant)
2 el hazelnootpoeder
1,5 el hazelnootolie
1 koffielepel (kl) cacaopoeder
druppel vanille-essence
1 el vloeibare honing
snufje kaneel
60 g zachte boter

Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie.
Roer er 2 el hazelnootpoeder, 1,5 el hazelnootolie, 1 kl cacaopoeder, enkele druppels vanille-essence en 1 el vloeibare honing door.
Doe een flinke snuf kaneel bij het mengsel en roer 60 g zachte boter in vlokjes door het lauwe chocolademengsel.
Verdeel in potjes en laat opstijven.

4. Panna cotta van witte paaseieren

Benodigdheden
1 bakje rode aalbessen
200 g witte paaseieren (6 grote)
120 g suiker
8 g gelatine
5 dl room
1 dl volle melk

Zo maak je het
Verwarm de room met de melk en los er de suiker in op.
Smelt de witte paaseieren erin. Laat niet koken. Giet het mengsel door een zeef.
Week de gelatine in koud water en knijp uit. Los op in de warme room.
Roer goed en verdeel de panna cotta over een aantal glaasjes. Laat ten minste drie uur opstijven in de koelkast.
Werk af met enkele rode besjes.

5. Chocoladefondue

Nodig voor 2 personen
100 g paaseieren naar keuze (wit, melk, fondant)
scheutje melk
fruit (druiven, aardbeien, ananas)

Zo maak je het
Maak het fruit schoon.
Smelt de paaseieren au bain-marie. Voeg eventueel wat melk toe om de chocolade wat dunner te maken.
Giet in een schaaltje en tast toe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee