Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: overnight oats met pindakaas en rood fruit

Recept: overnight oats met pindakaas en rood fruit

Thuis & wonen
Recept: overnight oats met pindakaas en rood fruit

Pindakaas met fruit? Dit klinkt misschien niet als de meest lekkere combinatie, maar is zéker het proberen waard. Overnight oats zijn ontzettend handig om als ontbijtje te eten op een drukke ochtend. Je kunt ze namelijk de avond van te voren al bereiden, zodat je het gerechtje in de ochtend zo kunt opeten. 

Havermout is een hele goede keuze voor het ontbijt, aangezien het voedzaam is en vol goede vezels zit. Hierdoor krijg je veel energie en kun je de ochtend prima doorkomen zonder honger te krijgen.

Overnight oats met pindakaas en fruit

Recept voor 1 persoon

Wat heb je nodig?

  • 45 g havervlokken
  • 1 el pindakaas
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 el yoghurt (soja)
  • 1 el chiazaad
  • 1 el ahornsiroop
  • banaan (een halve)
  • 50 g bessen (bosbessen, frambozen, bramen…)

En zo maak je het!

Doe de havervlokken, melk, yoghurt, chiazaadjes en ahornsiroop in een potje en meng  ze goed door elkaar. Voeg de pindakaas toe maar meng niet volledig, zodat je een marmereffect krijgt.

Sluit het potje met een deksel en zet het in de koelkast voordat je gaat slapen. Voeg ’s ochtends banaan en bessen toe.

Smullen maar!

Bron: Libelle-Lekker

Shoppen is altijd een goed idee